Responsive Ιστοσελίδα ή Mobile Εφαρμογή

 

 

Mobile Friendly Website με την τεχνολογία Responsive Design

Έχετε φτιάξει ένα website πριν από χρόνια; Μήπως έχετε χρησιμοποιήσατε ένα απλό website builder για κατασκευή δωρεάν ιστοσελίδων;

Η Google μπορεί να ρίζει την Ιστοσελιδα τςη επιχείρησής σας χαμηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης από κινητές συσκευές.

Ακολουθώντας το πνεύμα των καιρών η Google προκρίνει τα mobile responsive websites, έναντι ανταγωνιστικών που δεν προσαρμόζονται στις οθόνες κινητών και tablets, όταν ο χρήστης αναζητάει πληροφορίες από συσκευή κινητών τηλεφώνων.

Η αλλαγή στον αλγόριθμο του Google Search αναγκάζει επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και bloggers να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του κοινού τους. Αυτό σημαίνει δημιουργία νέου site που προσαρμόζεται ομαλά σε συσκευές με οθόνες μικρότερες από αυτές ενός desktop ή laptop.

 

Τι σημαίνει mobile responsive website;

Με απλά λόγια η ιστοσελίδα μπορεί και προσαρμόζεται στην ανάλυση της κάθε οθόνης. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό και κατασκευή ιστοσελίδων με responsive design μέσω προγραμματισμού δίνουν προσαρμοστικότητα στα διάφορα στοιχεία της ιστοσελίδας όπως είναι οι φωτογραφίες, βίντεο, μενού κ.ά., με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα να ανταποκρίνεται ανάλογα στην ανάλυση της οθόνης.

Όταν ένα site προσαρμόζεται σε μικρότερες οθόνες, γίνεται ουσιαστικά μια αυτόματη αναδιάταξη (σε μέγεθος ή και θέση) των υπαρχόντων στοιχείων, ώστε να μπορεί ο χρήστης να τα διαβάζει σε κατάλληλο μέγεθος.

Αντιθέτως, όταν η σελίδα δεν προσαρμόζεται, ο χρήστης πρέπει να κάνει zoom και να κινηθεί δεξιά και αριστερά, για να μπορέσει να διαβάσει όλο το περιεχόμενο.

 

Τα πλεονεκτήματα την λύσης αυτήν είναι ότι με έναν απλό και γρήγορο τρόπο έχουμε την ίδια εφαρμογή με το ίδιο ή παραπλήσιο κόστος ανάλογα την περιπτωση

Get in touch for your own Projects
Contact Privacy Policy
banner grbanner en psifiakos metasximatismos